Vrijedna donacija UNHCR-a Ministarstvu unutrašnjih poslova

Ministar unutrašnjih poslova (MUP) Filip Adžić primio je danas Žan-Iva Bušardija, šefa predstavništva UNHCR-a u Crnoj Gori. Tom prilikom kancelarija UNHCR-a u Crnoj Gori uručila je  vrijednu donaciju MUP-u, sačinjenu od četri kompleta za prikupljanje biometrijskih podataka.

Sastanku su, kako je saopšteno iz resora, prisustvovali v.d. generalnog direktora Direktorata za evropske poslove, međunarodnu saradnju i programe podrške, Sergej Mučalica, v.d. direktora Direktorata za upravne poslova, državljanstvo i strance, Radovan Popović i službenik za vanjske odnose UNHCR-a Mensur Bajramspahić.

“Sastanak je bio prilika da Kancelarija UNHCR-a u Crnoj Gori uruči vrijednu donaciju Ministarstvu unutrasnjih poslova, koja se sastoji od četri kompleta za prikupljanje biometrijskih podataka (fotografije, digitalizovan potpis i otiske prstiju), a u svrhu ekspeditivnije registracije stranaca koji traže međunarodnu zaštitu u Crnoj Gori”, kazali su iz MUP.

Sagovornici su, kako se navodi,  izrazili zadovoljstvo povodom dosadašnje uspješne saradnje te izrazili nadu da će se nastaviti i u budućnosti.