U Osijeku uručeni ugovori o sufinanciranju EU projekata

Ministrica Tramišak je uvjerena kako će ta financijska potpora pomoći u bržoj realizaciji izgradnje Gospodarskog centra i da će u narednih godinu dana objekt biti izgrađen i u punoj funkciji

Šest ugovora o sufinanciranju provedbe EU projekata na lokalnoj i regionalnoj razini u ponedjeljak je osječko-baranjskom županu Ivanu Anušiću uručila ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Nataša Tramišak.

Riječ je o ugovorima vrijednim ukupno 10,9 milijuna kuna, za provedbu projekata u kojima je Osječko-baranjska županija nositelj ili korisnik ugovora o dodjeli bespovratnih financijskih sredstava.

Ministrica Tramišak istaknula je kako je najvrijedniji ugovor pomoć u sufinanciranju izgradnje budućeg Gospodarskog centra u Osijeku, gdje će se iz državnog proračuna dodijeliti ukupno 9,3 milijuna kuna.

Podsjetila je kako je ovaj projekt, ukupno vrijedan 65,5 milijuna kuna, a 45 milijuna kuna je osigurano iz EU fondova, iz operativnog programa "Konkurentnost i kohezija" te ITU mehanizma grada Osijeka.

Tramišak je uvjerena kako će ta financijska potpora pomoći u bržoj realizaciji izgradnje Gospodarskog centra i da će u narednih godinu dana objekt biti izgrađen i u punoj funkciji, a to je održavanje sajamskih i sličnih priredbi u Osijeku.

Broj takvih priredbi u Osijeku treba povećati, a za to treba izgraditi kvalitetniji prostor za sajmovanje obrtnicima, malim i srednjim poduzetnicima te OPG-ovima, dodala je.

Najavila je kako će uskoro u cijeloj Osječko-baranjskoj županiji biti uručeno 49 ugovora o sufinanciranju EU projekata, vrijednih više od 78 milijuna kuna, čime će se značajno podržati jedinice lokalne samouprave i njihove komunalne tvrtke u uspješnijoj realizaciji EU projekata.