Misija OEBS-a u Crnoj Gori podržava angažovanje mladih širom regiona

Uprkos izazovima izazvanim pandemijom COVID-19, Upravni odbor Regionalne kancelarije za saradnju mladih (RYCO), pod predsjedavanjem Crne Gore, uspješno je sproveo svoj program za mlade u regionu u 2021. godini. Dok se priprema za 2022. godinu, RYCO će nastaviti da povećava svoju efikasnost i vidljivost, kako bi pružio više mogućnosti za mlade.

Ovo su bili neki od zaključaka 15. sjednice Upravnog odbora RYCO-a, organizovane u hibridnom formatu od 9. do 11. decembra 2021. godine u Podgorici, uz finansijsku podršku Misije OEBS-a u Crnoj Gori.

Sastanak je bio prilika da Crna Gora preda predsjedavanje RYCO Upravnim odborom Srbiji za 2022. godinu. Članovi Odbora razgovarali su o statusu projekata i planova za 2022, glavnim stubovima budućeg angažovanja RYCO-a, operativnom planu i strategiji, budžetu i tekućem procesu registracije lokalnih kancelarija.

Direktor Uprave za sport i mlade Crne Gore Marko Begović, i ovogodišnji predsjednik Upravnog odbora, izrazio je zahvalnost RYCO inicijativi i snažnu podršku procesu regionalne saradnje mladih.

Generalni sekretar RYCO-a Albert Hani kazao je da se RYCO suočio sa mnogim izazovima u odlazećoj godini, ističući da je, iako je pandemija spriječila mnoge aktivnosti, lokalna filijala u Crnoj Gori podržala organizaciju svih sjednica Upravnog odbora.

Šef lokalne kancelarije RYCO u Crnoj Gori Edin Koljenović kazao je da zahvalnost za uspješnu organizaciju ovogodišnjih sjednica Upravnog odbora RYCO-a ide Misiji OEBS-a u Crnoj Gori, koja će nastaviti da pruža podršku i tokom 2022. godine.