Dvanaest seoskih kuća predato korisnicima RHP u Srbiji

Izbegličkim porodicama u opštini Vrbas u Srbiji predate su tapije za 12 seoskih kuća. Kuće su kupljene u okviru Regionalnog stambenog programa (RHP) u Srbiji.

Zahvalivši se svim učesnicima RHP-a na novokupljenoj kući, korisnica Mirjana Šišić je rekla: „Kuća ima novu stolariju. Ispred kuće je klupa na kojoj ću sediti kad je lepo vreme. Iza kuće je prelepa bašta u kojoj ću saditi povrće i cveće. Kuća je useljiva i to je sve što mi treba.”

Događaju na kome su uručeni dokumenti prisustvovali su predstavnici opštine, kao I Nemanja Starović, državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova, Derek Džordž, zamenik šefa Odeljenja za saradnju u Ambasadi Švicarske u Srbiji, Vladimir Cucić, komesar za izbeglice i migracije Srbije i Violeta Samardžić, predstavnik UNHCR-a. Oni su iskoristili su priliku i da obiđu zgradu RHP-a u Vrbasu u kojoj je trenutno u izgradnji 14 stanova.

Evropska unija je najveći donator Regionalnog stambenog programa, a ostali ključni donatori su Njemačka, Italija, Norveška, Švicarska i Sjedinjene Američke Države.