Distriktu uručena donacija UNDP-ja

16.2.2021. U prostorijama Pododjeljenja za podršku mjesnim zajednicama, nevladinim organizacijama i udruženjima građana danas je uručena donacija UNDP-ja od 30 paketa za potrebe brčanskih zdravstvenih radnika.

Šef Odjeljenja za stručne i administrativne poslove Nedim Hamzabegović rekao je da je donacija, koju čine nesterilizovani mantili, realizovana u okviru projekta „Odgovor na COVID-19“ i projekta „Jačanje uloge MZ u BiH“ koju zajednički provode ovo odjeljenje i UNDP.

„U borbi protiv korona virusa iz naše lokalne zajednice iskazane su određene potrebe za maskama, rukavicama i mantilima. U prethodnom periodu rukavice i maske su stigle i podijeljene su, a evo danas je stiglo 2.400 nesterilizovanih mantila koje ćemo predati JZU 'Zdravstveni centar Brčko' koje će oni koristiti u svojim redovnim aktivnostima“, rekao Nedim Hamzabegović.

Direktor JZU „Zdravstveni centar Brčko“ Nihad Šibonjić istakao je da je ovo vrlo značajna donacija jer bi bez njih vrlo teško organizovali sve poslove koji se tiču borbe protiv korona virusa.

„I sami ste upoznati da smo imali jedan veliki talas COVID pacijenata tokom prethodna tri mjeseca. Situacija se trenutno popravlja, međutim, tako veliki broj pacijenata zahtijeva izuzetno velike resurse što se tiče zaštitne opreme. Naravno, svaka vrsta pomoći, a do sada smo ih imali od različitih institucija, dobro dođe i služi nam da ovu situaciju lakše prevaziđemo“, istakao je Šibonjić.

Šef Pododjeljenja za podršku MZ, NVO i UG Anica Radić Savić rekla je da je ova donacija plod dugogodišnje saradnje s Razvojnim programom Ujedinjenih naroda u BiH.

Vrijednost donacije iznosi 20.000 KM.