Bespovratna sredstva za privredu - 3,1 milijarda dinara za opremu

Ministarstvo privrede u saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije i uz podršku projekta "Srbija i EU – Oprema za privredu" koji finansira Evropska unija, dodeljuje bespovratna sredstva u visini oko 3,1 milijarda dinara mikro i malim preduzećima, preduzetnicima i zadrugama.
 
 
Ministarstvo privrede obezbedilo je iznos od 1,9 milijardi dinara, a Evropska unija bespovratna sredstva i tehničku podršku za sprovođenje projekta u ukupnom iznosu od 11 mil EUR, navedeno je na portalu Preduzetništva Vlade Srbije.
 
Program sprovodi Ministarstvo privrede u saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije i odabranim poslovnim bankama i lizing kompanijama.
 
Privredni subjekti koji ispune uslove Programa i kojima banke, odnosno lizing kompanije uključene u realizaciju Programa, uslovno odobre kredit odnosno finansiranje mogu ostvariti pravo na sufinansiranje do 25% od neto vrednosti opreme koja se nabavlja.
 
Učešće privrednih subjekata iznosi 5% od ukupne vrednosti opreme, dok se ostatak obezbeđuje iz kredita poslovnih banaka ili finansijskog lizinga lizing kompanija uključenih u sprovođenje ovog Programa.
 
Prijave za dodelu bespovratnih sredstava, zajedno sa ostalom dokumentacijom i zahtevom za kredit odnosno finansijski lizing, predaju se ili dostavljaju elektronski u jednoj od ekspozitura/filijala poslovnih banaka i lizing kompanija koje učestvuju u realizaciji ovog programa.