Von der Leyen pred posjetu Zapadnom Balkanu: Dijelimo zajedničku budućnost

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen započinje danas posjetu zemljama Zapadnog Balkana, a tim povodom je ponovila kako je budućnost regije europska.

“Moja poruka je jasna: dijelimo zajedničku, europsku budućnost. Pripremamo je upravo sada tako što zajedno prevazilazimo COVID, strateškim ulaganjem, pružajući mogućnosti mladima,” poručila je predsjednica Europske komisije putem Twittera.

Krajem prošle sedmice najavljeno je kako će Von der Leyen turneju započeti posjetom Albaniji u utorak, nakon čega odlazi u Sjevernu Makedoniju, Kosovo, Crnu Goru i Srbiju, a posjeta Bosni i Hercegovini planirana je za četvrtak.

Ranije je u svom govoru o stanju Unije istaknula kako će posjetom uputiti “jasnu poruku o našoj predanosti procesu pristupanja.”

“Dugujemo to svima mladima koji vjeruju u budućnost Europe”, izjavila je von der Leyen u svom govoru o stanju Unije na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta u Strasbourgu.

Očekuje se također da Von der Leyen pristustvuje otvaranju mosta Svilaj koji će povezati autocestu na Koridoru Vc s bosanskohercegovačke i hrvatske strane rijeke Save.