Uručeni ključevi 20 stanova korisnicima Regionalnog stambenog programa u Bosni i Hercegovini 

U Vlasenici u Bosni i Hercegovini uručeni su ključevi novih stanova za 20 izbjegličkih porodica. Stanovi su izgrađeni u okviru Regionalnog stambenog programa (RHP). Pored korisnika, ceremoniji uručenju ključeva prisustvovali su predstavnici EU, Vlade Republike Srpske i UNHCR-a.

Čestitajući korisnicima, Stefano Ellero, šef Odjeljenja za saradnju u Delegaciji Evropske unije u Bosni i Hercegovini napomenuo je da je Evropska unija najveći donator RHP-a te da bez podrške EU ne bi bila moguća izgradnja zgrade u Vlasenici. Ovo je ponovio i premijer RS Radovan Višković, koji je odao priznanje i za doprinos opštine Vlasenica koja je osigurala lokaciju za izgradnju stanova i potrebnu infrastrukturu.

Korisnici su također podijelili oduševljenje novim stanovima. Goran i Daliborka Zoranović, raseljena lica iz Kladnja, BiH, opisali su svoj stan kao “predivan”, dok je Radenko Belmiš rekao da mu je laknulo što je dobio dom za svoju petočlanu porodicu. Belmiš se u ime korisnika zahvalio svim donatorima RHP koji su osigurali finansijska sredstva za izgradnju objekta. Njegova supruga je rekla da se nikada u životu nije osjećala sretnijom.