Donacija od 40 hiljada doza Fajzer vakcina izraz uzajamnog povjerenja i dobre saradnje Crne Gore i Poljske

- Vrijedan i veoma važan poklon od 40 hiljada doza Fajzer vakcina, još jedan je izraz uzajamnog povjerenja i solidarnosti Republike Poljske prema Crnoj Gori, čija je nesebična i puna podrška iskazana i na putu naše zemlje prema Evropskoj uniji, kazala je na podgoričkom aerodoromu ministarka zdravlja dr Jelena Borovinić Bojović.

Ministarka zdravlja je posebnu zahvalnost uputila ambasadoru Poljske u Crnoj Gori Arturu Dmohovskom, kao i Vladi Poljske na ovoj vrijednoj donaciji vakcina protiv virusa korona.

- Još jednom želim da naglasim koliko je značajna ova donacija i koliko je važno da se građani što prije vakcinišu i na taj način zaštite i sebe i svoje i svoje najbliže od ove opake i nepredvidive bolesti, naglasila je dr Borovinić Bojović i apelova na na poštovanje epidemioloških mjera i vakcinaciju što večeg broja građana, kao jedini i pravi put ka izlasku iz složene epidemiološke situacije.

- Od uspostavljanja bilateralnih odnosa Poljske i Crne Gore, trudimo se da izgradimo međusobno povjerenje. Dijelimo suštinsku i praktičnu podršku u mnogim oblastima, prvenstveno u oblasti odbrane i evropskih pregovora. Podržavamo Crnu Goru na njenom evroatlantskom putu. Podržali smo njeno članstvo u Sjevernoatlantskoj alijansi, a sada smo jedan od najjačih zagovornika potrebe da Crna Gora uđe u EU, kazao je ambasador Dmohovski.

On je izrazio zadovoljstvo što je sardanja dvije zemlje iz godine u godinu čvršća, a odnosi među državama sve više partnerski i prijateljski.

- Period pandemije pokazao je da je borba protiv COVID-19 naša zajednička borba i izazov sa kojim se zajedno moramo suočiti. Jedan za sve, svi za jednog – ove riječi mogu biti moto borbe protiv COVID-a istakao je poljski ambasador. On je podsjetio da je Poljska 2020. godine Crnoj Gori obezbijedila donaciju dezinfekcione tečnosti i 100 hiljada maski.

- Drago mi je da danas možemo da pomognemo našim prijateljima na Zapadnom Balkanu, da pokažemo našu solidarnost. Nadam se da će ove vakcine doprinijeti smanjenju negativnih efekata pandemije, a ovaj poklon biti još jedan simbol našeg prijateljstva i podrške Crnoj Gori i njenim građanima, poručio je ambasador Dmohovski.