Uz pomoć EU fondova gradi se prva tvronica LFP baterija u Subotici

ElevenEs je razvio vlastitu tehnologiju litijum -željezo -fosfata (LFP) za baterije za električne automobile, autobuse, kamione, viljuškare, druga industrijska vozila i sisteme za skladištenje energije. Uz podršku EU fondova, izgradiće prvu fabriku te vrste u Evropi u Subotici, u Srbiji, sa ciljem da dostigne kapacitet od 16 GWh godišnje.

 

Do 2030. Evropi će trebati 14 puta više baterija nego što ih proizvodi danas. Potražnja je vođena rastom električne mobilnosti i tržišta skladištenja energije, koje zahteva baterije za stabilizaciju energetskih sistema, posebno s obzirom na rastući udio obnovljive energije.

 

Litij-željezo-fosfatne baterije (LFP), koje kombinuju prednosti dugog veka trajanja, pristupačne cene i sigurnosti, dobijaju sve jaču poziciju na brzorastućem tržištu baterija. Ne sadrže kobalt, nikal i druge teško dostupne materijale.

 

ElevenEs, industrijski spin-off multinacionalne Al Pack Group, koja je specijalizovana za preradu aluminija i posluje na tržištu ambalaže već 25 godina, razvila je vlastitu tehnologiju za proizvodnju LFP baterija koje su održivije i efikasnije. Kompanija, koja se bavi istraživanjem i razvojem LFP litijum-jonskih baterija od oktobra 2019. godine, nedavno je otvorila R&D centar u Subotici, Srbija, gde zapošljava međunarodni tim inžinjera i naučnika.

 

ElevenEs je nedavno otvorio istraživačko -razvojni centar u Subotici

 

“LFP ćelije traju više od dva puta duže od konkurentskih, mogu se puniti do 6.000 puta, brže se pune, mogu se više puta puniti do 100 odsto stanja napunjenosti i praktično ne izazivaju požare u električnim vozilima. Povrh toga, koštaju znatno manje. To je danas najpopularniji izbor u Kini, koja je i dalje globalni lider u tehnologiji baterija“, kaže Nemanja Mikać, osnivač i izvršni direktor ElevenEs.

 

Strateško partnerstvo za gigafabriku

ElevenEs je upravo potpisao ugovore sa EIT InnoEnergy, koji Pitchbook rangira kao najaktivnijeg investitora održive energije na globalnom nivou, poznat po tome što je bio prvi investitor u druge uspješne poduhvate gigafabrika baterija, kao što su švedski Northvolt (nedavno zatvorio krug finansiranja od 2,75 milijardi dolara) i francuski Verkor, koji je u julu zaključio strateško partnerstvo sa Renaultom od 100 miliona dolara. Dve kompanije najavile su strateško partnerstvo za izgradnju prve gigafabrike LFP litijum-jonskih baterija u Evropi.

 

Prva faza proizvodnje, s kapacitetom od 300 MWh, trebala bi započeti do 2023. godine

 

Do 2023. ElevenEs postrojenje će moći proizvoditi LFP ćelije s ukupnim procenjenim godišnjim kapacitetom od 300 MWh. Izgradnja elektrane na 100 posto obnovljivu energiju snage osam GWh u Subotici (Srbija) počeće 2024. godine.

 

Kasnije će se proširiti na kapacitet od 16 GWh - dovoljno za opremanje više od 300.000 električnih vozila (BEV) baterijama godišnje. Kompanija je otkrila da namerava zaposliti do 2.000 ljudi. Još jedna ključna prednost je činjenica da se objekat nalazi i u neposrednoj blizini doline Jadra, najvećeg nalazišta litijuma u Evropi.

ElevenEs je koristio tehnologiju svoje roditeljske grupe Al Pack

“LFP baterije su sledeća velika stvar na polju baterija. Iako baterije na bazi nikla nadmašuju LFP po gustoći energije i verovatno će ostati najbolja opcija za automobile sa performansama, LFP je daleko bolji u smislu cene, bezbednosti i veka trajanja, što ga čini savršenim izborom za industrijska, ESS i gradska EV (kraći domet ) aplikacije“, kaže Jakub Miler, izvršni direktor EIT InnoEnergy Central Europe.

„Sa ElevenEsom radimo poslednjih godinu i po dana, a ono što nas je najveće iznenađenje je da čak 70 posto procesa aluminijumskog pakovanja i znanja dolazi od njihove matične kompanije, Al Pack Group, mogu se lako prenijeti na proizvodnju stanica. Budući da su sada razvili vlastitu LPF tehnologiju, to industrijsko iskustvo grupe Al Pack trebalo bi im omogućiti da napreduju mnogo brže od bilo kojeg od svojih kolega. I veoma smo uzbuđeni što ćemo zajedno krenuti na to putovanje.”